Text Size

Agenda

Ledenvergadering van zaterdag 17 februari 2018: Ledverlichting in de praktijk + Het financiële aspect van het aquariumhouden door André De Jonghe

André gaat deze ledenvergadering onderverdelen in twee delen. Er wordt gestart met hoe wij ledverlichting kunnen toepassen boven onze aquaria. Een tijdje geleden hebben wij al een voorstelling gekregen over deze nieuwe verlichtingstrend. In deze lezing werd ons duidelijk wat ledverlichting eigenlijk is en wat het betekent voor onze aquaria. Deze voordracht was eerder gebaseerd op theoretische kennis.

André gaat het meer hebben over het toepassen in de praktijk. Zelf heeft hij een lichtkap samengesteld, volledig uitgerust met ledverlichting. Ik heb het aquarium gezien en moet zeggen dat zijn project zeer geslaagd is.

Na de pauze gaat hij het over iets gans anders hebben en zal hij het financieel kaartje voor het verantwoord aquariumhouden eens bovenhalen. Wat kunnen wij spenderen en wat zijn de mogelijkheden. Parameters als grootte van het aquarium, de technische uitrusting en het soort aquarium spelen hier uiteraard een grote rol in.

Wees ervan overtuigd dat het een leerrijke en informatieve avond gaat worden!

Ledenvergadering van vrijdag 02 februari 2018: Levendbarende vissen met spleetogen door Ronny Vannerom

Ronny Vannerom is ondertussen bij ons al bekend en heeft eerder al een lezing gebracht in ons clublokaal tot onze grote voldoening.
Deze ledenavond zal Ronny ons zijn nieuwe voordracht brengen over levendbarende vissen met spleetogen. Een rare titel toch? Met zijn voorliefde voor levendbarende vissen, die bijna voor 95 % voorkomen tussen Noord- en Zuid-Amerika, is Ronny op zoek gegaan naar nieuwe uitdagingen in deze groep en heeft hij zijn ogen laten vallen op dat andere continent, Azië. In dit werelddeel leven immers de overige 5 % levendbarenden, die onder de halfsnavelbekjes kunnen gerekend worden. Visjes waar nog niet zoveel over geschreven is en moeilijk te verkrijgen zijn in de aquariumhandel.


Naast deze halfsnavelbekjes gaat hij ons ook wat vertellen over Sulawesi, het 4e grootste eiland van Indonesie, en zijn bewoners. Voornamelijk garnalen en slakkensoorten, die massaal aanwezig zijn in het Malili Lake Systeem, maar ook endemische rijstvisjes zullen de revue passeren.
Dat dit een meer dan interessante voordracht wordt, lijkt me nu al duidelijk!

Ledenvergadering van zaterdag 20 januari 2018: Het belang van levend voer of het maken van achterwanden door Glenn Columbier

Jullie zullen zich misschien afvragen waarom er in deze intro sprake is van twee verschillende onderwerpen, enerzijds het belang van levend voer, anderzijds het zelf maken van achterwanden. De reden daarvoor is nochtans redelijk logisch… Aangezien het in het putje van de winter niet zo evident is om levend voer te vangen,  zal hij een plan b voorzien.

Glenn zal het in zijn initiële redevoering hebben over het vangen van levend voer en waarom dat nu net nuttig is voor onze tropische vissen. Er wordt didactisch materiaal voorzien onder de vorm van verschillende levende voedseldieren.

Indien het plan b wordt, geeft hij zijn voordracht over het maken van achterwanden en dan wordt hij bijgestaan door de heer David Sobry.

Ik ben ervan overtuigd dat beide voordrachten door jullie geapprecieerd zullen worden en niet getreurd… Zowel de ene als de andere voordracht kan ook op een latere datum gegeven worden, zodanig dat iedereen aan zijn trekken komt.

Afwezigen zullen dus sowieso ongelijk hebben!

NieuwsbriefOntvang HTML?
catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi

Aanmelden