Text Size

Clubagenda

06-02-2015: visziekten door Eddy Leysen

Ik wens het niemand toe, maar vissen zijn ook levende wezens die kunnen blootgesteld worden aan ziekten die het gevolg kunnen zijn van een virale- of bacteriële infecties. Voor ons, als aquariumliefhebbers, is het zeer moeilijk om de juiste kwaal te kunnen determineren. De behandeling van de ziekte is totaal verschillend. Schimmels, witte stip, vinrot zijn alle met het blote oog waar te nemen. Parasieten zijn al heel wat moeilijker om op te sporen, laat staan bacteriën en virussen. Om het één en het ander te verduidelijken hebben wij dhr. Eddy Leysen uitgenodigd. Hij is in onze aquariummiddens bekend om enerzijds zijn kennis over de gangbare visziekten en anderzijds om zijn voorliefde voor de keizer onder de tropische vissen: de discus.

Hij zal ons ook iets vertellen over hoe wij ziekten kunnen voorkomen.

Eddy zal er een interessante avond van maken en via zijn voordracht aantonen hoe wij onze vissen gezond kunnen houden.

21-02-2015: De levensomstandigheden van vissen, door Jos De Kraker

Wij gaan de internationale toer op. Deze avond hebben wij dhr. Jos De Kraker, trouw lid van Aquarianen Gent uitgenodigd om ons te onderhouden over de leefomstandigheden van onze vissen. Jos gaat ons niet bombarderen met allerhande scheikundige formules over pH, KH, GH, NO2 en NO3. Neen, hij gaat ons verduidelijken hoe de cyclus “biologisch evenwicht” waarover zoveel gesproken wordt in werkelijkheid verloopt (als er al een biologisch evenwicht mogelijk is in ons aquarium). Deze parameters zullen ongetwijfeld wel aan bod komen, maar Jos zal het wel zodanig uitleggen dat iedereen zich een juist beeld kan vormen wat deze allemaal inhouden.

Jos is een ervaren man in de wereld van de aquaristiek en heeft al heel wat wateren doorzwommen. Wie kan dan nog twijfelen aan hetgeen Jos ons te vertellen heeft?

Kom luisteren. Men is nooit te oud om te leren. Zeker in onze hobby.

17-01-2015 Pijlgifkikkers door Roger Veltens

Het wordt deze keer geen PowerPointpresentatie maar een voordracht via een diaprojectie waarbij de dia’s als het ware in elkaar overgaan. Dhr. Roger Veltens heeft het geluk gehad om een 25-daagse reis te maken doorheen het tropisch regenwoud van Panama. Roger heeft een zwak voor pijlgiftkikkertjes en heeft op die kennis kunnen maken met zijn lievelingsdiertjes die in het tropisch regenwoud hun biotoop vinden. Panama behoort tot een republiek van Midden-Amerika en heeft Costa Rica en Columbia als aangrenzende landen en zit een beetje gevangen tussen de Caraïbische zee en de Grote Oceaan. De meesten onder ons hebben al natuurlijk gehoord van het Panamakanaal. Via deze reis heeft hij ook kunnen kennis maken met dit kanaal en heeft hij ook een lokale Emberra indianengemeenschap kunnen bezoeken. Als afsluiter heeft hij ook het prachtige bloemeneiland Taboga bezocht.

Kortom, het wordt een veelzijdige avond waar niet alleen zal gesproken worden over de bekende familie van de “Dendrobates”

Niet te missen.

NieuwsbriefOntvang HTML?
catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi

Aanmelden