Text Size

Agenda

Ledenvergadering van 20 oktober 2018: Het kweken van prachtguppen door Rudy Vanvoorden.

De spreker van vanavond heeft jarenlange ervaring met het kweken van prachtguppen. Hij stond zelfs centraal bij het oprichten van de werkgroep: Belgische guppyvrienden. Daarnaast was hij ook keurmeester en stelde hij tentoon bij de belangrijkste Europese guppytentoonstellingen. De voordracht van vanavond zal handelen over de historiek en de verzorging van de alom bekende gup. Er zal ook op deze ledenavond een kort overzicht gegeven worden van de internationaal erkende guppystandaards en een blik in de kweekinstallaties van ervaren guppykwekers over de hele wereld.

Sommigen vinden de guppy’s slechts een ordinair visje, maar ik kan u verzekeren dat jullie na deze voordracht er een gans andere kijk zullen op nahouden!

Ledenvergadering van 05 oktober 2018: Schoonheden van het Tanganyika-meer door Jos De Kraker

De Afrikaanse slankmeren Malawi en Tanganyika zijn beiden het stokpaardje van Jos De Kraker. Verscheidene jaren is Jos al naar Malawi gegaan, niet alleen om het visbestand daar te bestuderen, maar vooral om de plaatselijke bevolking in de streek van Malawi te helpen met onder andere schoolinfrastructuur.

Op gebied van de cichliden die in beide slenkmeren voorkomen, kan hij ons uitgebreid vertellen hoe je te werk moet gaan. Beide families bespreken in éénzelfde voordracht is een onbegonnen zaak. Vanavond zal het dus uitsluitend gaan over de bewoners van het Tanganyika-meer. Van de kleine schelpbewoners tot de grotere haringcichliden, Jos brengt ons een overzicht van de vispopulatie van het meer.

Ook zal Jos ons verduidelijken welke soorten bij elkaar horen in functie van voedselaanbod, territoriumgedrag enz.

Hebben wij een “mastodont” van een aquarium nodig om deze vissen te houden of is een aquarium van een  bescheidener formaat al voldoende? Jo(o)s(t) mag het weten...

Kom supporteren voor Jos, Jos is immers ook al verscheidene jaren trouw lid van onze club!

Ledenvergadering van 15 september 2018: Aquariumtechniek in al haar facetten door Philippe Van Overmeire

Iedereen onder ons kent ondertussen Philippe Van Overmeire. Omdat hij welbespraakt en van alle markten thuis is, heb ik Philippe aangesproken om iets te brengen over allerhande aquariumtechnieken die jullie kunnen gebruiken om jullie aquarium optimaal in stand te houden. Door zijn jarenlange ervaringen kan hij jullie op de goede weg helpen om uw aquarium hetzij op te starten, hetzij te onderhouden.

Soorten filtering, verwarming, verlichting en dergelijke meer zijn onderwerpen die zeker aan bod zullen komen. Misschien houdt Philippe nog iets achter de hand…  Je zal het enkel te weten komen door aanwezig te zijn op deze vergadering.
Om deze vergadering te doen slagen, is jullie medewerking van harte welkom. Door vragen te stellen kan deze vergadering uitgroeien tot een interactieve voordracht.

Over het algemeen worden deze vergaderingen door de leden het sterkst geapprecieerd. Laat ons hopen dat het deze avond ook zo wordt!

Bezoek blog

NieuwsbriefOntvang HTML?
catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi

Aanmelden