Text Size

Ledenvergadering van 5 februari 2016

Tegenwoordig is het aquariumhouden zodanig geëvolueerd door toedoen van nieuwe technieken, een groter aanbod aan nieuwere soorten vissen en andere punten die wij bijna vergeten waren en waar het mee begonnen was.
Waar zijn onze Danio's, kegelvlekjes en Platy's gebleven? Iedereen heeft nu de neiging om vissoorten te houden die behoren tot de "speciallekes". Zo is men bijna ook de alom bekende maanvis (de Pterophyllum Scalare) vergeten.
Om die reden hebben wij iemand uitgenodigd die jarenlang ervaring heeft met het houden van deze vissoort. Dhr. Hugues De Clerck gaat ons verrassen met zijn passie voor deze vissoort en zal ons overtuigen dat de maanvis niet moet onderdoen voor de keizer onder de tropische vissen: de discus. Hij brengt ons een overzicht van de soorten die in de natuur voorkomen. Hugues heeft een duidelijke afkeer van de zogenaamde hybriden die men door kruisingen en nakweek heeft bekomen om ze zogezegd vlotter aan de man te kunnen brengen. Hij gaat ons ook wat vertellen over hoe wij best een aquarium kunnen inrichten voor deze vissen en hoe wij ermee kunnen kweken. Ook aan de vereiste watersamenstelling wordt een woordje besteed. En, is het lang geleden dat jullie over de prachtige Pterophyllum Scalare "Altum" hebt horen praten? Wel, op deze vergadering komt hij ook aan bod.

NieuwsbriefOntvang HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi

Aanmelden