Text Size

Ledenvergadering zaterdag 21 januari 2017

Malawicichliden door Chris De Meulenaere

Tegenwoordig als men het over cichliden hebben die hun habitat vinden in één van de slenkmeren van Afrika, zijn het deze die voorkomen in het Tanganyika-meer. Deze hebben de laatste tijd de Malawi- en zeker de Victoriacichliden verdrongen.
Om de Malawicichliden terug wat "in the picture" te plaatsen hebben wij dhr. Chris De Meulenaere uitgenodigd om een lezing te komen brengen over deze toch prachtige vissen. Wat hoort er thuis of wat moeten wij vermijden in een aquarium bevolkt door deze vissoorten? Moeten wij ze houden onder dezelfde omstandigheden als de cichliden die vorkomen in het Tanganyika-meer? Geven wij hen hetzelfde voedsel ?
Wij gaan het deze avond te weten komen.
Wat ik persoonlijk er wel van afweet dat Tanganjikaliefhebbers meer aandacht besteden aan de gedragspatronen. Malawiliefhebbers moeten het meer hebben van hun uitzonderlijke kleuren. Ik ben echter ervan overtuigd dat er nog heel wat meer bij komt kijken wil men vissen uit beide habitats houden.
Na deze avondvullende voordracht zullen wij heel waarschijnlijk onze keuze kunnen maken tussen Tanganjika-, Malawi- en Victoriacichliden.
Wat zeker niet kan is ze te houden in éénzelfde aquarium.
Aan u de keus.

NieuwsbriefOntvang HTML?
catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi

Aanmelden