Text Size

torhout

Ledenvergadering van 02 maart 2018: Kweken van zeevissen - Tom Verhoeven

Het houden van een zeeaquarium is de laatste tijd aan een sterke opmars begonnen. Hoewel normaliter een zeeaquarium wat grotere afmetingen nodig heeft dan zijn gebuur van het zoetwater, is er een tendens om ook nano-aquaria te introduceren in de zeewateraquaristiek. Het moet natuurlijk gezegd worden dat een middelgroot tot een ruimer aquarium de voorkeur geniet, voornamelijk voor onze vissen. Wij zitten toch ook liever in een ruime woning dan in een hutje.
Op deze ledenvergadering gaan wij echter nog een stapje verder. Onze spreker, dhr. Tom Verhoeven, gaat het niet louter hebben over het houden van zeevissen, maar zal ons ook uitleggen hoe wij er kunnen mee kweken. Vroeger dacht men dat dit onmogelijk is binnen de grenzen van de aquaristiek en niet is weggelegd voor de “gewone” aquariumliefhebber. Maar, hier is verandering in gekomen. Is het omdat wij een bredere kijk hebben gekregen over deze materie? Is het door de verbeterde technische uitrusting? Of spelen nog andere factoren een rol? Wie zal het zeggen?
Tom zal dit ongetwijfeld tijdens deze voordracht verduidelijken en wie weet gaan enkelen onder ons dit in de praktijk toepassen. Weet ook beste leden dat het overgrote deel van de aquariumliefhebbers zich enkel interesseert voor het houden van de vissen en niet zozeer om ermee te kweken. Dit is spijtig. Wat is er leuker dan een jonge kroost te zien rondzwemmen in ons aquarium? Het is zelfs zo dat dankzij de aquaristiek bepaalde soorten vissen blijven voortbestaan, daar waar zij in de natuur zijn uitgestorven.
Deze voordracht is voor ons, aquariumliefhebbers, een must om bij te wonen.

Bezoek blog

NieuwsbriefOntvang HTML?
catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi

Aanmelden