Text Size

torhout

Ledenvergadering van vrijdag 07 september 2018: Algen en wieren door Jan Jacobs

Hopelijk heeft iedereen een goede vakantie gehad! Sommigen hebben misschien hun valiezen gepakt en zijn vertrokken naar warme oorden (voor zover dat nog mogelijk was) of zijn in België gebleven om te genieten van het zwoele, zeg maar hete weer. Nog anderen hebben wellicht gebruik gemaakt van deze verlofperiode om die todo-lijst wat korter te maken.
De eerste ledenvergadering van het nieuwe academische, aquaristieke jaar zal ingevuld worden door de maestro himself, onze voorzitter Jan Jacobs. Wij weten allemaal dat Jan zijn zinnen gezet heeft op de zeewater-aquaristiek en dat hij ondanks zijn “jeugdige” leeftijd al heel wat over deze materie te vertellen heeft.
Vanavond gaat hij het specifiek hebben over algen en wieren in het zeewateraquarium. Wat ik mij afvraag, is enerzijds of dat deze organismen er thuishoren en anderzijds vooral of dat wij ze moeten bestrijden zoals dat in een zoetwaterbiotoop gebeurt. Jan zal ons dat wel verduidelijken en wellicht een overzicht geven van de soorten wieren en algen die er bestaan.
Wij hopen jullie in groten getale te mogen ontmoeten op deze eerste ledenvergadering na de vakantie!

Bezoek blog

NieuwsbriefOntvang HTML?
catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi

Aanmelden