Text Size

Boekbespreking: Back to Nature - Malawicichliden

Back to Nature - Malawicichliden
auteur Ad Konings.
Boekbespreking: Romain Van Lysebettens, Clubblad juni 1998

Onlangs verscheen in de reeks "BACK TO NATURE" het derde deel in deze serie: Malawicichliden!

Zoals vele liefhebbers wel weten behoren de Malawicichliden sinds de jaren zestig tot de meest populaire aquariumvissen, hopelijk blijft deze trend nog een paar jaren zo! Zij hebben werkelijk alles mee gekregen van hun Schepper om geliefd te zijn bij menig fanaat. Ze zijn prachtig gekleurd, zijn vrij gemakkelijk te houden en hun gedrag is interessant om te observeren.
Er zijn echter wel enkele regels die men toch in acht moet nemen om ten volle van de dieren te kunnen genieten. Eisen die deze juweeltjes stellen aan hun omgeving, en daarbij horen o.a.een passende aquarium, denken we hier niet alleen aan de inrichting maar tevens aan de minimale inhoud, hoe en wat voeren, enz...

Dit boek laat ons ook weten welke vloedgolf aan soorten en varianten thans in de winkel worden aangeboden.Wetend echter dat de meeste handelaren zich beperken tot een selectie van de meest favoriete types.

Het is geschreven door niemand minder dan Ad Konings. Wie anders dan hij kan ons zoveel feedback geven bij het napluizen naar informatie over cichliden. Met zijn 25 jaar aan ervaring is hij hier zeker niet aan zijn proefstuk, hierbij verwijzend naar een 20-tal expedities in Afrika en Midden-Amerika.


boekMalawi.jpg

 

Voor mij persoonlijk mag deze uitgave er zeker zijn, een aanwinst vooral voor de beginnende Malawi-freak. Het hoofdstuk over "Het Aquarium" heeft mij bijvoorbeeld heerlijk verrast; geen gelul maar direct "to the point"..."Aquarianen die zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheden..." en hierbij komt de grootte van het aquarium duidelijk ter sprake...HOE GROTER, HOE BETER! Bezin vooraleer ge begint, is hier duidelijk het motto, en waar hoorde ik dat onlangs nog?

De foto's (en er zijn er heel wat) zijn van zeer hoge kwaliteit, daarbij kunnen we opmerken dat bij elk vis een uitleg hoort waarin aandacht wordt geschonken aan zijn: handelsbenaming, verspreiding, maximale.lengte, habitat, voedsel, broedgedrag, het aquarium. Werkelijk een aanwinst!

Martin Geerts stond in voor de Nederlandse bewerking en de uitgave kwam tot stand bij :Verduijn Cichlids, Wollefoppenweg,107. Zevenhuizen.

Printed by Druckhaus Beltz Germany onder ISBN 90-800181-8-X

Aanmelden