Onze vereniging telt zo'n 200 leden! Dit lijkt wellicht veel, maar in Gent en omstreken moeten er nog veel meer aquariumliefhebbers zijn, alleen hebben zij de weg naar ons lokaal, in de Emanuel Hielstraat 68 te Gentbrugge, nog niet gevonden.

Wij nodigen tweemaal per maand telkens om 20 uur (niet in juli en augustus) elke natuurminnende aquariumliefhebber uit, om deel te nemen aan educatieve ledenvergaderingen, waarbij de onderwerpen van die aard zijn dat iedereen er wat bijleert.

  • De eerste vergadering heeft telkens plaats op de eerste vrijdag van de maand en behandelt het aquaristiek gebeuren in zijn totaliteit. Dit wordt U gebracht door specialisten terzake, die daarvoor hun mooiste dia- of videomateriaal meebrengen. Mensen die gedreven zijn door het aquariumvirus zullen pogen tijdens deze leerrijke bijeenkomsten uw 'oase van rust' thuis in optimale conditie te brengen door allerlei nuttige tips.
  • De derde zaterdagavond van elke maand komen de cichliden- of zeewaterliefhebbers aan de beurt! Amateurs van deze veelal fel gekleurde vissen kunnen tijdens deze samenkomsten hun gading vinden.

Daarenboven zijn wij steeds elke zondagmorgen bereikbaar in ons clublokaal van 10 tot 13 uur. U kan dan meteen ook een kijkje nemen in onze zeer uitgebreide bibliotheek/videotheek waar u een niet te verwaarlozen hoeveelheid literatuur/video zal vinden. Sinds enige tijd beschikken we ook over onze eigen winkel waar voedsel en materiaal te koop worden aangeboden. Vind je niet onmiddellijk je gading in het aanwezige aanbod? Er is altijd de mogelijkheid om een bestelling te plaatsen. Onze winkel is open elke zondag van 10 tot 12u. Heel vaak kan je op zondag ook planten of visjes gratis krijgen van leden die wat teveel hebben.

Tijdens uw bezoek aan ons lokaal kan u zelfs een hechte vriendenrelatie opbouwen! Aquarianen Gent is ook uitgever van een zeer modern/leerzaam tijdschrift, waarbij eens te meer de aquaristiek in een breed spectrum belicht wordt. De teksten met foto's en of tekeningen worden zeer dikwijls door eigen leden gebracht, waarbij ze eigen ervaringen op papier zetten. Geen saaie wetenschappelijke bedoening dus, maar verstaanbare taal voor Jan en alleman!

Ik vermeld hier met gepaste trots dat 'Ons clubblad' gerekend mag worden onder de mooiste... en dan zijn we eigenlijk nog bescheiden... Dit was maar een kort overzicht van onze hoofdaktiviteiten, maar we organiseren ook nog uitstappen naar ruilbeurzen, tentoonstellingen van zusterverenigingen, natuuruitstappen, busreizen enz...

Zoals U ziet, een club waar u met een gerust hart kan aansluiten, Aquarianen Gent is een club in volle expansie, en dan heb ik wel nog het een en ander vergeten vermelden zoals het vijvergebeuren, het zeeaquarium dat zijn tweede jeugd heeft terug gevonden, een eigen internetsite...

Webdesign.jpgPoisson-dor.jpgIbus-2018-VOOR-DRUK.jpgDebelec.jpgStandaert.jpg
DHondt.jpgProxy-Delhaize-2018.jpgAquaValley.jpgHayo.jpgBakkerij-Van-Huffel.jpgtPassantje.jpg